Around the world

I denna Champions League tid börjar fotbollen tappa sin form. Barcelona och Real har gjort bort sig inför enorma siffror av tittare. Lagen gör allt för att vinna. De filmar, provocerar, springer fram till domaren och gnäller. Ett psykkrig istället för att låta fotbollen tala. Man blir lite illamående. Samtidigt så har Getafe i Spanien blivit köpt av ett gäng från Dubai som ska byta lagets namn till Getafe Team Dubai. Fotboll som sport står vid en öppen dörr med ena foten innanför. På den sidan dörren finns en värld fylld med med enorma summor pengar, girighet, korruption och falskhet. En trolig framtid som supportrar lider av.

Det som krävs är att vi drar tillbaka foten och stänger dörren. Men vi behöver hjälp av UEFA, FIFA och allt vad det heter. Fotbollen måste se tillbaka på sin ärofylld historia. På en tid då det var ärofyllt att spela för samma klubb en hel karriär. Att stå upp och fortsätta kämpa hur fult och hårt de överlägsna  motståndarna än spelar. Tacka nej till överdrivet stora summor pengar när man redan har nog. Hur legender skrevs av prestationer istället för pengar. Vi måste inse att fotbollen kommer ifrån små gränder i Rio, snöiga fotbollsplaner i Skottland, små öar i Thailand och torra öknar i Afrika. Det är där allt börjar, sen väntar en kamp där bara de bästa klarar sig och blir proffs. Men de andra fortsätter för kärlekens skull. Vi fortsätter spela med våra barn och korpenvänner. Vi sitter där vid TVn och följer våra favoritlag och irriterat se andra lags framgångar. Det är därför fotboll är den största och mest älskade sporten i världen och vi kommer stå vid dess sida.

Fotboll handlar om glädje. Hur vi ska hitta tillbaka till den är en större fråga.

Här följer en fin film med teamat fotboll och kärleken för sporten. Efter det blir det lite andra klipp med teamat kärlek till fotboll som länkas. Så strunta i dem påfall ni bara är här för film.

Skrivet av Robin KelloniemiLänk, Länk, Länk, Länk.   

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0