Gremlins!?

Gremlins?

Gremlins, vad är en gremlin? Ja, först är det en mogwai(http://gremlins.wikia.com/wiki/Mogwai), en söt och lurvig sak. Det finns dock vissa regler när det kommer till mogwais. Du får inte utsätta den för starkt ljus, du får inte låta den komma i kontakt med vätska och du får inte låta den äta på natten. Om du bryter dessa regler så kommer den att föröka sig själv och senare bli en gremlin(http://gremlins.wikia.com/wiki/Gremlin). En gremlin är en grön slemmig reptil-liknande varelse. En gremlin är ond, fast är också ganska spexxig.
Men vad nu? Pretto-Per snackar gremlins? Jo, jag tänkte för mig själv. Om jag fick välja en dålig film som är så dålig att den blir bra, vad skulle jag då rekommendera för film? Jo jag skulle rekommendera Gremlins 2: The New Batch(http://en.wikipedia.org/wiki/Gremlins_2:_The_New_Batch)
Handling? Du behöver egentligen inte veta. Du behöver inte sett den första, det är inte för handlingen du ser Gremlins 2. Du ser Gremlins 2 för att se på alla gremlins och hur spexxiga dom är. Ja, spexxiga var ordet. Filmen är en skräck-komedi, med betoning på komedi. Gremlins är ju i slutändan ganska fåniga monster, dem är små gröna monster. I tvåan så är dom dessutom värsta spexxarna. Alla gremlins har som en egen niché. Det finns:

Sallad Gremlins
Eller vad sägs om Tandläkar Gremlins


Bara en till, Tjej Gremlins


Ni kanske förstår nu vilken nivå den här filmen ligger på. Men tro det eller ej, den är faktiskt ganska kul Cristopher Lee är med som en galen vetenskapsman och Hulk Hogan är med på ett hörn(Det var på 80:talet).

Samtidigt så är den otroligt självmedveten, den vet att den suger. Den har ett ganska otroligt metaperspektiv som regissören Joe Dante uppenbarligen la ner ganska mycket energi på. Det finns en scen där filmkritikern Leonard Maltin kritiserar den första gremlins filmen för att senare bli attackerad av en gremlin. Dålig film har aldrig varit bättre. Frågan är om jag ens kan kalla Gremlins 2 en dålig film, den försöker ju vara det till en viss grad. 

Jag vet inte om jag kan eller bör rekommendera den men... ni kommer inte att glömma den. 

/ Per

RSS 2.0