Oscar 2010 del 1

Okej, var ett bra jävla tag sen senast. Det är dåligt. Ska inte behöva ta sådan lång tid. Har ingen orsak egentligen så skitsamma.

Snart är det ju dags för den den åtråvärda guldfiguren Oscar att delas ut till filmskapare som Hollywood anser sig ha förtjänat lite extra erkännande. Natten till den 28 februari äger galan rum och tidigare idag släpptes nomineringarna. Tänkte att jag försöka tippa vinnarna (även om jag knappt sett en enda av de nominerade filmerna). Men skitsamma. vi kör ändå. Oscarsjuryn kan ibland vara väldigt förutsägbara.

Bästa Manliga Skådespelare

Javier Bardem i “Biutiful”

Jeff Bridges i “True Grit”

Jesse Eisenberg i “The Social Network”

Colin Firth i “The King's Speech”

James Franco i “127 Hours”


Mitt tips: Colin firth. Varför? 1. Jeff Bridges vann bästa manliga huvudroll förra året. 2. James Franco leder galan. Hur ofta har samma person som leder galan vunnit Oscar? 3. Colin Firth har redan vunnit en Golden Globe för samma roll, brukar kunna fungera som en fingervisning. 4. Det brukar ofta finnas en film som vinner många priser. Om man tittar på nomineringarna har The King's Speech fått hela 12 nomineringar. Skulle kunna bli storslam.

Bubblare: Javier Bardem. Har ändå hyllats enormt för sin roll i Biutiful.


Bästa manliga biroll

Christian Bale i “The Fighter”

John Hawkes i “Winter's Bone”

Jeremy Renner i “The Town”

Mark Ruffalo i “The Kids Are All Right”

Geoffrey Rush i “The King's Speech”

Mitt tips: Christian Bale. Varför? För att han är så totalt hängiven sina roller. Ni ser hur smal han är. Gick väl ner runt 10-25 kilo inför rollen. Dessutom gillar juryn när skådespelare spelar personer som finns på riktigt.

 

Bubblare: Geoffrey Rush. Varför? Var det någon som sa storslam?

 

Bästa kvinnliga skådespelare

Annette Bening i “The Kids Are All Right”

Nicole Kidman i “Rabbit Hole”

Jennifer Lawrence i “Winter's Bone”

Natalie Portman i “Black Swan”

Michelle Williams i “Blue Valentine”Mitt tips: Natalie Portman. Varför? Har hyllats överallt av allt och alla. Också hängiven sin roll. Började träna balett stenhårt ett år innan inspelningarna startade. Gick också ner någonstans mellan 5-15 kilo för sin roll. Vann dessutom en Golden Globe för rollen. Känns som en av de mest säkra vinnarna.

Bubblare: Jennifer Lawrence. Varför? Ibland brukar juryn vilja överraska lite. Varför inte ta den mest hajpade independentfilmens huvudrollsinnehavare som vinnare till bästa kvinnliga då?


Bästa kvinnliga biroll

Helena Bonham Carter i “The King's Speech”

Melissa Leo i “The Fighter”

Hailee Steinfeld i “True Grit”

Jacki Weaver i “Animal Kingdom”

Amy Adams "The Fighter"


Mitt tips: Melissa Leo. Varför? Redan varit nominerad för bästa kvinnliga huvudroll en gång tidigare för Frozen River. Dessutom vann hon Golden Globe. I övrigt käns den här som en av de mest svårtippade. Ren chansning.

Bubblare: Egentligen vem som helst så jag drar till med Hailee Steinfield. Varför? Egentligen talar inte så mycket för det. Men fatta vad mäktigt att vinna Oscar när man är fjorton år gammal!Del 1 avslutad. Del 2 med fler vinnare kommer förhoppningsvis imorgon. Och om jag har alla fel så tänk på att jag inte sett filmerna än. hihi.


Colin Firth

Christian BaleNatalie Portman
Melissa LeoEli Cisneros Setterwall
Kommentarer
Postat av: Anna T

Heja Nathalie Portman! Men tror som du på bubblaren + att jag även tror att Anette Benning kan vara farlig, hon var riktigt bra i rollen och har ju även hon hyllats för rollen, men tror nog att Nathalie Portman kan vara farligast!

2011-01-26 @ 00:23:21
URL: http://annatjernstroms.blogg.se/
Postat av: Shaggy

Mark Ruffalo är kanske i särklass det tråkigaste skådespelaren ,jag somnar nästan så fort han dyker upp med sin tråkiga röst. Den mannen borde försvinna från filmvärlden fattar inte ens att han fått en nominering.

2011-01-26 @ 16:26:36
URL: http://shaggy.bloggsida.se
Postat av: eliguy

Ruffalo är toknice!

2011-01-26 @ 23:55:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0